Doorstroomboiler

Een doorstroomboiler voorziet je van warm water, net als een gewone elektrische boiler. Toch is er een verschil tussen deze twee soorten boilers. En dat verschil betreft de manier van opwarmen. Bij een gewone elektrische boiler wordt een hoeveelheid water verwarmd en voortdurend opgeslagen voor direct gebruik. Een elektrische doorstroomboiler heeft geen opslag van warm water: er wordt uitsluitend water verwarmd wanneer hieraan direct behoefte is. Op het moment dat het nodig is, stroomt er koud water aan de ene kant in, het water wordt door een spiraal binnenin de doorstroomboiler opgewarmd en komt er aan de andere kant als warm water uit. Dit leidt tot de vraag, welke boiler is het zuinigst in verbruik? De doorstroomboilers op Boilermarkt zijn zeer zuinig en hebben allemaal energielabel A. 
 
Sfeerfoto Stiebel Eltron doorstromer   Sfeerfoto doorstromend water
Sfeerfoto doorstromend water met kraan
 

De doorstroomboilers op Boilermarkt zijn allemaal van het Duitse merk Stiebel Eltron. Het bedrijf staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Stiebel Eltron neemt een leidende positie op het gebied van energie. Het bedrijf begint in Nederland pas de laatste jaren bekendheid te krijgen, maar heeft in Europa al tijdenlang een leidende rol.

Diverse soorten boilers

De doorstroomboilers worden aangeboden met verschillende vermogens. Zo zijn ze verkijgbaar in een DEM3, 11/13 kW, 18 kW, 18/21/24 kW en 27 kW-uitvoering. Leer meer over doorstroomboilers van onze specialist in onderstaande video!
 

De doorstroomboilers verschillen van elkaar op aansluitwaarde, afzekering, het aantal liter per minuut dat ze kunnen verwarmen en waar ze geschikt voor zijn. Een doorstroomboiler met weinig vermogen is enkel geschikt voor de wastafel of een normale douche, terwijl een doorstroomboiler met veel vermogen geschikt kan zijn voor bijvoorbeeld een grote stortdouche en bad of zelfs nog meer zaken tegelijk. Later op deze pagina vind u een handig overzicht van ieder type doorstroomboiler met specificaties.

Doorstroomboilers voor 35 of 60°C

Vrijwel alle doorstroomboilers op Boilermarkt kunnen continue een x aantal liters warm water van 60°C leveren. Alleen het DEM3-model levert 2 liter per minuut van 35°C. Deze doorstroomboiler is geschikt voor de wastafel. De overige boilers zijn geschikt voor bijvoorbeeld een normale douche, stortdouche, bad of vergelijkbare zaken. Voor welk doeleinde de doorstroomboiler geschikt is, is afhankelijk van het vermogen. De boilers kunnen ook op lagere temperaturen worden ingesteld, des te lager de temperatuur des te meer warm water de doorstroomboiler per minuut kan leveren.

Waarom zou ik bij Boilermarkt kopen?

Boilermarkt levert alleen maar doorstroomboilers van goede kwaliteit. Daarnaast leveren wij ook goede service. Bij Boilermarkt krijgt u gratis verzending, 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren, veilige betaalmethodes en zijn wij 24/5 bereikbaar. En kan of wil je de doorstroomboiler niet zelf installeren? Dan kan je ook gebruik maken van onze montagedienst door onze specialist.

Montage (installeren)

Een doorstromer heeft een compacte vorm en is eenvoudig aan te sluiten. Maar heb je toch liever dat een specialist de montage verzorgd? Boilermarkt.nl verzorgt de montage graag voor je. En als je de montage gewoon zelf gaat verzorgen, dan kan je via onze webshop eenvoudig het aansluitmateriaal kopen, zoals de aansluitset of inlaatcombinatie.

Gratis verzenden en retourneren plús 30 dagen bedenktijd!

De verzending van het product is gratis en besteld u voor 16.30 dan geldt (in vrijwel alle gevallen) dat de boiler morgen bij je bezorgd wordt. Je zit ook niet meteen vast aan het product, want je hebt 30 dagen bendenktijd en kan het product gratis retourneren!

Bent u een Belgische klant? Dan kan je het beste rekening houden met 2 werkdagen levertijd en daarnaast komen er voor Belgische klanten ook verzendkosten bij. Voor zakelijke klanten uit België, kunnen wij een factuur zonder BTW maken.

Welke doorstroomboiler heb ik nodig?

Je weet nu hoe een doorstroomboiler werkt en waarom ze verschillen van andere boilers. Duidelijk is dat doorstroomboilers van Stiebel Eltron zeer zuinig zijn en allemaal energielabel A hebben. Waarom je op Boilermarkt.nl moet kopen is nu ook helemaal helder. Er is veel informatie over de verschillende modellen en bijhorende specificaties voorbij gekomen, maar wij begrijpen dat het lastig kan zijn om goed overzicht te krijgen. Daarom hebben we de belangrijkste informatie nog even in een overzicht gezet voor je!
 
Soort (KiloWatt)  Aansluitwaarde Afzekering (Ampère) Aantal liter per minuut (38°C) Geschikt voor (bijv.)
 DEM3 1 x 230 Volt 1 x 16 A 2 (35°C) Wastafel
 11/13 kW 3 x 380 Volt 3 x 20 A 6,5 normale douche
 18 kW 3 x 380 Volt 3 x 25 A 9 grote stortdouche, bad
 18/21/24 kW 3 x 380 Volt 3 x 35 A 12,5 douche en bad tegelijk
 27 kW 3 x 380 Volt 3 x 40 A 13,5 grote stortdouche, bad en meer tegelijk

Klik & vind nu je doorstroomboiler

(Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd én gratis retourneren)