Energielabel

Het nieuwe energielabel
 
Na de goedkeuring door de Europese Unie (EU) moeten alle fabrikanten en aanbieders van CV-ketels, water verwarmers en warm water boilers het energielabel communiceren. Deze regelgeving is sinds september 2015 van kracht. De verschillende apparaten worden nu onderverdeeld in verschillende efficiëntie klassen.

Het label is vooral bekend bij koelkasten, verlichting en wasmachines, maar wordt nu ook gebruikt voor verwarmingstoestellen en boilers.
 
Het nieuwe label geeft relevante informatie en is bindend. Vanaf september 2015 moeten alle boilers die in de detailhandel te koop worden aangeboden, gecommuniceerd worden met het nieuwe label. Consumenten profiteren van deze regeling, aangezien verschillen tussen de huidige toestellen zo beter inzichtelijk worden. Het nieuwe label is in principe vergelijkbaar met de labels van bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten. Zoals gebruikelijk zijn de categorieën met kleurenbalken van groen (efficiënt) gesorteerd tot rood (zeer inefficiënt).


 
Van alle aangeboden warm water bereiders op boilermarkt.nl zijn energielabels beschikbaar. Deze worden dan ook gecommuniceerd bij de producten. De energielabels zijn te downloaden als PDF. Mocht er onverhoopt geen energielabel vermeld zijn, kan deze uiteraard bij Boilermarkt.nl opgevraagd worden.