Boiler kopen

Je wilt een boiler kopen, maar je weet nog niet precies hoe je dit moet aanpakken. Het is een proces waar veel mensen tegenaan lopen, daarom helpen we je hier graag mee. We bespreken in dit artikel meerdere relevante vragen zodat jij, na het lezen van dit artikel, precies wat jij moet doen om een elektrische boiler te kopen en altijd voldoende warm water voorhanden hebt.

Boiler kopen bij Boilermarkt.nl

Bij Boilermarkt.nl ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten boilers voor de juiste hoeveelheid warm water. Elk type boiler heeft zijn eigen specificaties die je natuurlijk per product kunt terugvinden. Met de juiste boiler voorkom je een koude douche en geniet je van sneller warm water en een constante temperatuur. Natuurlijk bieden wij een snelle levering!

Specificaties producten

Een boiler kopen doe je omdat je dan altijd per direct warm water hebt tijdens het douchen. En om te voorkomen dat er alleen koud water uit de kraan stroomt. Je geniet altijd van de gewenste temperatuur water. Tijdens de zoektocht naar een elektrische boiler zijn het formaat, gebruik, temperatuur, vermogen, aansluitwaarde en zaken zoals prijs en levertijd belangrijke specificaties. Aan de hand van deze specificaties kan je bepalen welke elektrische boiler het best bij jouw situatie past. Als je bijvoorbeeld alleen de keuken hoeft te voorzien van warm water heb je aan de close-in boiler genoeg. Maar als je een hele boerderij moet voorzien van heet of warm water, dan wordt het een staande boiler (200 liter - 400 liter).

Verschillende soorten boilers

Op Boilermarkt.nl vind je het allemaal, boilers met een inhoud van 5 liter, van 10 liter en 50 liter t/m boilers met een inhoud van wel 120 liter, 150 liter tot 400 liter. Naast het in Nederland bekende merk AEG bieden wij ook het in Europa bekende merk Stiebel Eltron aan. Dit is een Duits merk en heeft een leidende positie op de Europese markt veroverd en is ook steeds gewilder in Nederland.

Overzicht voor elektrische boiler kopen

 
Soort Close-in keukenboiler Doorstromer Grote boiler Staande boiler
 Geschikt voor Keuken Keuken, heel huishouden Heel huishouden Industrie, boerderij, grotere huishoudens
 Inhoud 5-15 liter Doorstroming 30-150 liter 200-400 liter
 Aansluitwaarde 230 Volt 3 x 380 Volt 230 Volt 230 Volt
 Werkt op 1 groep 3 verzwaarde groepen 1 groep 1 groep
 Noodzakelijk bij aankoop Boileraansluitset - Inlaatcombinatie Inlaatcombinatie
 Energie Energielabel A/B Energielabel A Energielabel A/B/C Energielabel A+/C
Boilermarkt.nl logo, de boilerspecialist
Klik & vind nu
je keukenboiler

Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd
én gratis retourneren

Klik & vind nu
je doorstroomboiler

Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd
én gratis retourneren

Klik & vind nu
je grote boiler

Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd
én gratis retourneren

Klik & vind nu
je staande boiler

Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd
én gratis retourneren
 
Sfeerfoto Stiebel Eltron doorstroomboiler
 

Waarom een elektrische boiler kopen?

De benaming 'boiler' komt van het Engelse 'boiling', wat koken betekend. Het verschil tussen een boiler en een warmwatergeiser is dat een warmwatergeiser warm water aanmaakt zodra hier vraag naar is. Een elektrische boiler verzorgt altijd een voorraad aan warm water, hierdoor heb je jouw warme water direct. Het warme water wordt in de boiler opgeslagen en warm gehouden.

Koud water is zwaarder dan warm water. In de boiler wordt het koude water van onderaan aangevoerd en het warme water wordt van bovenaf afgetapt. Zodra je (warm) water gebruikt, wordt het waterpeil direct aangevuld, zodat ook de persoon die na jou de douche instapt kan genieten van direct warm water op temperatuur.

Welke specificaties zijn belangrijk bij een boiler uitzoeken?

We hebben hieronder enkele belangrijke specificaties op een rijtje gezet om te achterhalen welke zaken je precies nodig hebt.

Formaat

Hoeveel liter moet er in de boiler kunnen en hoeveel liter water verwarmen? Er zijn boilers die beginnen op een inhoud van 5 liter, ook vind je boilers van 50 liter en 80 liter, maar dit kan oplopen tot maar liefst 400 liter (bij een staande boiler). Hoeveel liter warm water je wenst, bepaalt mede welke boiler nodig is. Een gezin van vier personen zal normaal gesproken een groter formaat nodig hebben dan een eensgezinshuishouden. Natuurlijk speelt ook het watergebruik tijdens een gemiddelde douchebeurt of een gemiddeld bad mee. Hoe lang sta je onder de douche? En hoeveel water verbruik je?

Gebruik

Waar ga je de boiler voor gebruiken? Wil je een boiler voor warm water in de keuken? Of ben je op zoek naar een staande boiler of juist een grote elektrische boiler?

Temperatuur

Dit is ook een belangrijke factor, want je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je wel de juiste temperatuur warm water hebt. De temperatuur kan verschillen van ongeveer 35 graden tot maar liefst 90 graden.

Vermogen

Het vermogen van de boiler is van belang om er zeker van te zijn dat je de juiste boiler in huist haalt. Des te groter het vermogen, des te meer deze aan warmte kan opwekken.

Aansluitwaarde

Deze specificatie is voor de meeste mensen niet enorm van belang, maar het is toch handig om er rekening mee te houden hoe je de boiler gaat aansluiten.

Overige factoren

Denk aan de ophanging (zoek je een verticale of horizontale boiler?), de prijs, levertijd en het materiaal.  boiler kopen

Elektrische boiler kopen: welke boiler kan ik dan het beste kiezen?

Onze elektrische boilers komen in veel verschillende uitvoeringen, zodat er altijd een passende boiler voor de juiste hoeveelheid liter warm water voor jouw gebruik beschikbaar is. 
 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boiler?

Naast de standaard zaken zoals prijs, soort en grootte dien je rekening te houden met de temperatuur, het vermogen en de inhoud. Wat is jouw gemiddeld waterverbruik per dag, week of maand? Ben je met twee of drie thuis? Dan is een keukenboiler van 5 of 10 liter mogelijk voldoende, ben je echter met vijf personen dan is het verstandig voor een boiler kopen te kijken naar modelen vanaf 15 liter boiler, tot bijvoorbeeld 100 liter.

 

Welke elektrische boiler kan ik het beste kopen? 

(Lees hier ons artikel over het kiezen van een elektrische boiler)

Als je een elektrische boiler wilt kopen dien je vooral na te denken over de vraag wat voor een soort boiler je nodig zal hebben. Er valt te kiezen tussen een keukenboiler (een close in boiler), doorstroomboiler, grote boiler of staande boiler. Een staande boiler zal je thuis vrijwel nooit nodig hebben, een keukenboiler is echt voor het minder belasten van de CV ketel. Een doorstromer of grote boiler is ideaal voor alle andere situaties waarbij je een elektrische boiler nodig hebt. Doorstromers zijn ontzettend energie zuinig, dus ook nog goed voor je portemonnee en de wereld.
 

Hoe kies ik het optimale formaat van mijn boiler?

Als je een boiler gaat kiezen, zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden. Namelijk, waar ga je de elektrische boiler voor gebruiken? Thuis gebruik of is het voor een bedrijf? Indien het voor een bedrijf is, vraag jezelf dan af hoeveel mensen doorgaans warm water gaan gebruiken afkomstig uit deze elektrische boiler. Als dat meer dan tien personen is, dan is het verstandig een staande boiler te kiezen. Ga je de boiler thuis gebruiken? Voor in de keuken of voor in het hele huis? Indien het alleen om de keuken draait, dan is een keukenboiler de beste optie. Bij een boiler voor het hele huis is een doorstromer of grote boiler een verstandige keus. Hier vind je meer informatie over het bepalen van het aantal liters voor jouw boiler. Je vind in ons assortiment namelijk boilers van bijvoorbeeld 30 liter en 80 liter alsook 120 liter.
 

Waar kan ik een boiler kopen met 200 liter inhoud?

En 300 of 400 liter inhoud? Als je nadrukkelijk op zoek bent naar een groot formaat elektrische boiler, dan ben je ook aan het juiste adres bij Boilermarkt.nl. Wij bieden verschillende soorten elektrische boilers, waaronder staande boilers. Deze staande boilers zijn opgedeeld in drie subgroepen waar je de beste boilers op de Europese markt vindt.
 

Welk merk boiler kan ik het beste kiezen?

Dit is een vraag waar veel mensen mee zitten, welke boiler kan je nou het beste kopen en van welk merk? In onze winkel vind je de merken AEG, Tatramat en Stiebel Eltron boilers. Deze merken bieden de allerbeste kwaliteit op de markt voor een elektrische boiler en bieden daarnaast standaard meerdere jaren garantie. Dus als je voor een van deze boilers kiest weet je zeker dat je jaren vooruit kunt! Het in Nederland bekende merk AEG zal je wel bekend voorkomen, maar het Duitse merk Stiebel Eltron misschien nog niet. Stiebel Eltron is Europees marktleider en begint ook steeds populairder te worden in Nederland.
 

Overzicht soorten boilers

Er zijn meerdere soorten elektrische boilers, namelijk close-in keukenboilers, doorstromers, grote boilers en staande boilers.

Close-in keukenboilers
 
  Staande boilers
 
De keukenboiler is een handig apparaat voor in de keuken.Ze passen perfect in een keukenkastje. Het belangrijkste voordeel is dat ze altijd warm water voorradig hebben, dit zorgt ervoor dat je niet altijd de CV ketel hoeft aan te roepen. Hierdoor heb je altijd snel warm water voorhanden en is dit een duurzame oplossing. De boilers omvatten 5, 10 of 15 lt per boiler.

De 5 liter boiler wordt vaak in combinatie met een vaatwasser gebruikt. De 10 liter boiler wordt in Nederland het meest verkocht en is handig als u een vaatwasser heeft maar ook regelmatig handafwas heeft. De 15 liter boiler adviseren wij als u geen vaatwasser heeft en bent toegewezen op handafwas.

Bij aankoop van een losse keukenboiler is het noodzakelijk om ook een boileraansluitset te kopen.
 
De staande boilers worden ook wel industriële boilers genoemd, dit zijn boilers die extra groot zijn om zo een grote hoeveelheid water te kunnen leveren. De staande boiler is geschikt voor grotere gezinnen, boerderijen en industriële doeleinden. In deze categorie vind je elektrische staande boilers, warmtepompboilers en buffervaten.
 

Staande boiler elektrisch

We voeren in de webshop een groot assortiment elektrische boilers tegen de scherpste prijzen. De staande boilers elektrisch zijn beschikbaar met 200, 300 of zelfs 400 liter warm water capaciteit. Het assortiment van Boilermarkt.nl is nog breder dan hier aangegeven. Wens je een “speciale” grote staande boiler, neem dan contact met ons op voor meer informatie.
 

Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler bespaar je energie. De Stiebel Eltron warmtepompboilers hebben energielabel A+ en gebruiken tot 3 keer minder stroom dan een elektrische boiler. Je kunt ze ook perfect combineren met zonnepanelen en zonnecollectoren.

Buffervaten

Een buffervat is een watervat voor verwarmingswater. Het water wordt verwarmd door de verwarmingsinstallatie en/of het thermisch zonnesysteem. Keukenspeciaal.nl biedt de buffervaten aan met een inhoud van 300-600 liter.
 

Bevestiging

De staande boilers staan op een standaard, maar we hebben ook grote boilers die aan de muur worden bevestigd, lees hieronder meer over deze boilers.

Bij aankoop van een staande boiler is het noodzakelijk om ook een inlaatcombinatie te kopen.

 

 
Doorstromer
 
Grote boilers
 
Een doorstromer is praktisch gezien niet veel meer dan een spirale stang.Koud water stroomt er aan de ene kant in, het water wordt in de spiraal opgewarmd en komt er aan de andere kant warm uit. Het water wordt tot maximaal 60 graden opgewarmd. Omdat dit weinig energie kost, hebben de doorstroomboilers allemaal energielabel A. Ze werken wel alleen op krachtstroom en moeten 3-polig worden aangesloten. De doorstromers zijn verkrijbaar in een DEM3, 11/ 13 kW, 18kW, 18/21/24 kW en 27 kW-uitvoering.
 
Soort (KiloWatt)  Aansluitwaarde Afzekering (Ampère) Aantal liter per minuut (38°C) Geschikt voor (bijv.)
 DEM3 1 x 230 Volt 1 x 16 A 2 (35°C) Wastafel
 11/13 kW 3 x 380 Volt 3 x 20 A 6,5 normale douche
 18 kW 3 x 380 Volt 3 x 25 A 9 grote stortdouche, bad
18/21/24 kW 3 x 380 Volt 3 x 35 A 12,5 douche en bad tegelijk
 27 kW 3 x 380 Volt 3 x 40 A 13,5 grote stortdouche, bad en meer tegelijk

 
Met grote boilers kan een heel huishouden worden voorzien van warm water.De boilers worden aangeboden in verschillende varianten, van 30 liter, 50 liter, 120 liter t/m 150 liter.
 
 Variant (liters) Geschikt voor
 30-50 L 1-persoons huishouden
 80-100 L 2-4 persoons huishouden
 120-150 L grotere gezinnen, huishouden met bad

De varianten zijn onderverdeeld in drie verschillende lijnen:
 
Lijn Onderhoud Gebruik
Budget Om de 2-5 jaar Tijdelijk of onregelmatig gebruik. Bijvoorbeeld voor studentenflats, tuinhuizen of vakantiehuizen.
Medium Om de 2-5 jaar In elke sector of huishouden, kan horizontaal geplaatst worden.
Premium Geen Voor langdurig en regelmatig gebruik, geschikt voor krachtstroom, dag en nacht programma, ECO programma en te combineren met zonnepanelen.

Bij aankoop van een grote boiler is het noodzakelijk om ook een inlaatcombinatie te kopen.

 
 

Vind nu je nieuwe boiler!

Je hebt nu alle informatie verzameld die je nodig hebt en kan nu een keuze gaan maken voor jouw nieuwe boiler kopen. Door bovenstaande informatie weet je:

  • welk soort elektrische boiler het beste past bij jouw situatie: een close-in keukenboiler, doorstromer, grote boiler of staande boiler.
  • welke type boiler (hoeveelheid liters of KiloWatt) het meest geschikt is om van snel warm water te genieten.

Bij Boilermarkt.nl heb je gratis verzending bij elektrische boilers, je boiler vandaag besteld morgen in huis, 30 dagen bedenktijd (en gratis retourneren) en snelle en vertrouwde betaalmogelijkheden. Heb je vragen over welke boiler het beste bij jouw woon- en leefsituatie past? Je kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over elektrische boilers. Onze boiler specialisten helpen je graag verder.

Ga direct naar:


 

Klik & vind nu de perfecte elektrische boiler voor jouw situatie
(Gratis verzending, vandaag besteld: morgen in huis, 30 dagen bedenktijd én gratis retourneren)


 

Keukenboiler
 
Doorstromer
 
Productfoto Stiebel Eltron Close-in keukenboiler Productfoto Stiebel Eltron doorstromer


Grote elektrische boiler
 


Staande elektrische boiler
 
Productfoto Stiebel Eltron grote boiler Productfoto Stiebel Eltron staande boiler