Boiler kopen

Je wilt een boiler kopen, maar je weet nog niet precies hoe je dit wilt gaan aanpakken. Welke boiler moet je kiezen? Waar moet je op letten? Welke factoren wegen allemaal mee in je keus en hoe weet je vervolgens zeker dat je dit op de beste wijze doet en bij een betrouwbare partij koopt? Het is een proces waar veel mensen tegenaan lopen, daarom helpen we je hier graag mee. We bespreken in dit artikel meerdere relevante vragen zodat jij, na het lezen van dit artikel, precies wat jij moet doen om een boiler te kopen.

Het gebruiken van een boiler

De benaming 'boiler' komt van het Engelse 'boiling', wat koken betekend. Het verschil tussen een boiler en een warmwatergeiser is dat een warmwatergeiser warm water aanmaakt zodra hier vraag naar is. Met andere woorden, zodra je onder de douche wilt of de kraan open zet. Een boiler verzorgt altijd een voorraad aan warm water, hierdoor heb je jouw warme water direct. Het warme water wordt in de boiler opgeslagen en warm gehouden. 

Koud water is zwaarder dan warm water, dus in de boiler wordt het koude water van onderaan aangevoerd en het warme water wordt van bovenaf afgetapt. Zodra je (warm) water gebruikt wordt het waterpeil direct aangevuld, zodat ook de persoon die na jou de douche instapt kan genieten van direct water op temperatuur.

Een boiler kan je gebruiken voor verschillende toepassingen, zo vind je in onze winkel close-in keukenboilers, grote boilers, staande boilers en doorstromers. Iedere boiler heeft zijn eigen toepassingen, daar vertellen we je later in dit artikel meer over. 

 

Wat heb je nodig?

Dit is de eerste vraag die je jezelf zal afvragen, welke specificaties heb je precies nodig? We hebben hieronder enkele belangrijke specificaties op een rijtje gezet om te achterhalen welke zaken je precies nodig hebt en welke niet.
  • Formaat: hoeveel liter moet er in de boiler kunnen? Er zijn boilers die beginnen op een inhoud van 5 liter, maar dit kan oplopen tot maarliefst 400 liter (bij een staande boiler).
  • Gebruik: waar ga je de boiler voor gebruiken? Wil je een boiler voor warmwater in de keuken? of ben je op zoek naar een staande boiler of juist een grote boiler? Alles is hierin mogelijk, dus kies goed voor jezelf welke je nodig hebt.
  • Aansluitwaarde: deze specificatie is voor de meeste mensen niet enorm van belang, maar het is toch handig om er rekening mee te houden hoe je de boiler gaat aansluiten zodra je deze hebt gekocht.
  • Temperatuur: dit is een belangrijke factor, want je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je wel de juiste temperatuur hebt. De temperatuur kan verschillen van ongeveer 35 graden tot maarliefst 90 graden.
  • Vermogen: het vermogen van de boiler is van belang om er zeker van te zijn dat je een juiste boiler in huist haalt. Des te groter het vermogen, des te meer deze aan warmte kan opwekken, maar waarschijnlijk is deze dan ook weer krachtiger in energie verbruik.
  • Overige factoren: denk aan de ophanging, de prijs, levertijd en het materiaal. Dit zijn doorgaans geen doorslaggevende factoren, maar welk zaken waar je voor jezelf rekening mee zult houden.

Welke soorten boilers zijn er?

Zoals we eerder al aangaven zijn er meerdere soorten boilers, namelijk close-in keukenboilers, grote boilers, staande boilers en doorstromers. We vertellen je hieronder meer over wat iedere soort boiler doet:
  • Close-in keukenboilers: de keukenboiler is een handig apparaat voor in de keuken. Deze boilers omvatten 5, 10 of 15 liter per boiler. Het voordeel hiervan is dat ze perfect in een keukenkastje passen. Het belangrijkste voordeel van close-in keukenboilers is dat ze altijd warm water voorradig hebben, dit zorgt ervoor dat je niet altijd de CV ketel hoeft aan te roepen. Op jaar basis kan dit wel 4500 starts van de CV ketel voorkomen. Bovendien blijft er bij een close in boiler nooit warm water achter in de leiding.
  • Doorstromers: de naam zegt het eigenlijk al, het water stroomt door deze boiler heen. Een doorstromer is praktisch gezien niet veel meer dan een spiraal stang die opgewarmd wordt. Warm water stroomt er aan de ene kant in, het water wordt in de spiraal opgewarmd en komt er aan de andere kant warm uit. Het water wordt tot maximaal 60 graden opgewarmd.
  • Staande boiler: staande boilers worden ook wel industirele boilers genoemd, dit zijn boilers die extra groot zijn om zo een grote hoeveelheid water te kunnen leveren. In deze categorie vind je bijvoorbeeld boilers met 200, 300 of zelfs 400 liter warmwater capaciteit. 

Welke boiler kan ik dan het beste kiezen?

We hebben tot nu toe veel informatie gegeven over welke boilers er allemaal zijn, maar we willen nog wat verder ingaan op welke boiler nu het beste zal passen bij jouw situatie. Daarom beantwoorden we enkele vragen en schetsen we enkele situaties.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boiler? Naast de standaard zaken zoals prijs, soort en grootte dien je rekening te houden met de warmte, het vermogen en de inhoud. Wil je slechts een kleine boiler voor in de keuken? Dan dien je vervolgens nog rekening te houden met de grootte van deze keukenboiler. Ben je met twee of drie thuis? Dan is een keukenboiler van 5 of 10 liter voldoende, ben je echter met vijf personen dan is het verstandig een 15 liter boiler te pakken.

Welke elektrische boiler kan ik het beste kopen? (Lees hier ons artikel over het kiezen van een elektrische boiler) Als je een elektrische boiler wilt kopen dien je vooral na te denken over de vraag wat voor een soort boiler je nodig zal hebben. Er valt te kiezen tussen een keukenboiler, doorstroomboiler of een groot formaat. Een groot formaat zal je thuis nooit nodig hebben, een keukenboiler is echt voor het minder belasten van de CV ketel. Een doorstromer is ideaal voor alle andere situaties waarbij je een elektrische boiler nodig hebt. Bovendien zijn doorstromers ontzettend energie zuinig, dus ook nog goed voor je portemonnee en de wereld.

Hoe kies ik het optimale formaat van mijn boiler? Als je een boiler gaat kiezen zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden. Namelijk, waar ga je de boiler voor gebruiken? Thuis gebruik of is het voor een bedrijf? Indien het voor een bedrijf is, vraag jezelf dan af hoeveel mensen doorgaans warm water gaan gebruiken afkomstig uit deze boiler. Als dat meer dan tien personen is, dan is het verstandig een grotere boiler te kiezen. Ga je de boiler thuis gebruiken? Voor in de keuken of voor in het hele huis? Indien het alleen om de keuken draait, dan is een keukenboiler de beste optie. Bij een boiler voor het hele huis is een doorstromer een verstandige keus. Hier vind je meer informatie over het bepalen van het aantal liters voor jouw boiler.

Waar kan ik een boiler kopen met 200 liter inhouden? En 300 of 400 liter inhoud? Als je nadrukkelijk op zoek bent naar een groot formaat in boilers, dan ben je ook aan het juiste adres bij Boilermarkt.nl. Wij bieden verschillende soorten boilers, waaronder grote boilers. Deze grote boilers zijn opgedeeld in drie subgroepen waar je de beste grote boilers op de Europese markt vindt. Kijk voor ons volledige aanbod in grote boilers op de betreffende categorie pagina.

Welk merk boiler kan ik het beste kiezen? Dit is een vraag waar veel mensen mee zitten, welke boiler kan je nou het beste kopen en van welk merk? In onze winkel vind je de merken AEG, Tatramat en Stiebel Eltron boilers. Deze merken bieden de allerbeste kwaliteit op de markt en bieden daarnaast standaard meerdere jaren garantie, dus als je voor een van deze boilers kiest weet je zeker dat je jaren vooruit kunt!

Een boiler kopen!

Als het goed is heb je nu eindelijk alle informatie verzameld die je nodig hebt en kan je nu een keuze gaan maken voor jouw nieuwe boiler. Een boiler kopen doe je Boilermarkt.nl, want hier vind je de allerbeste boilers voor scherpe prijzen. Twijfel je toch nog welke boiler je het beste kunt kopen? Kijk bij de veel gestelde vragen of laat ons je dan helpen, bel, mail, wahtsapp of chat met ons zodat we je nog alle tips en informatie kunnen geven die je nodig hebt. Onze klantenservice is zeven dagen per week geopend en we hebben al het vakkundig advies dat je maar nodig kunt hebben. Dus schroom niet ons te bellen!

Onze klantenservice is zeven dagen per week geopend, dus we kunnen je altijd adviseren. Ons bellen kan via 0736121855 of je kunt een Whatsapp bericht sturen naar 0657575726. We reageren meteen op je bericht, zodat jij meteen weet waar je aantoe bent. Onze winkel is Webwinkelkeur gecertificeerd en daarnaast kan je ons vinden bij Trustpilot waar we 8,9 uit 10 krijgen op basis van 232 stemmen.