Boiler kopen

Je wilt een boiler kopen, maar je weet nog niet precies hoe je dit wilt gaan aanpakken. Het is een proces waar veel mensen tegenaan lopen, daarom helpen we je hier graag mee. We bespreken in dit artikel meerdere relevante vragen zodat jij, na het lezen van dit artikel, precies wat jij moet doen om een boiler te kopen. We zullen even kort voor je samenvatten waar het artikel over gaat. Onder de samenvatting kan je de volledige toelichting vinden. 

Een boiler koop je omdat je dan altijd per direct warm water hebt. Tijdens de zoektocht naar een boiler zijn het formaat, gebruik, temperatuur, vermogen, aansluitwaarde en zaken zoals prijs en levertijd belangrijke specificaties. Aan de hand van deze specificaties kan je bepalen welke boiler het best bij jouw situatie past. Als je bijvoorbeeld alleen de keuken hoeft te voorzien van warm water heb je aan de close-in boiler genoeg, maar als je een hele boerderij moet voorzien dan wordt het een staande boiler (200-400 liter). Op Boilermarkt.nl vind je het allemaal, boilers met een inhoud van 5 liter t/m boilers met een inhoud van 400 liter. Naast het in Nederland bekende merk AEG bieden wij ook het in Europa bekende merk Stiebel Eltron aan. Stiebel Eltron is een Duits merk en heeft een leidende positie op de Europese markt veroverd en is ook steeds gewilder in Nederland.
 
Soort Close-in keukenboiler Doorstromer Grote boiler Staande boiler
 Geschikt voor Keuken Keuken, heel huishouden Heel huishouden Industrie, boerderij, grotere huishoudens
 Inhoud 5-15 liter Doorstroming 30-150 liter 200-400 liter
 Aansluitwaarde 230 Volt 3 x 380 Volt 230 Volt 230 Volt
 Werkt op 1 groep 3 verzwaarde groepen 1 groep 1 groep
 Noodzakelijk bij aankoop Boileraansluitset - Inlaatcombinatie Inlaatcombinatie
 Energie Energielabel A/B Energielabel A Energielabel A/B/C Energielabel A+/C
Boilermarkt.nl logo, de boilerspecialist
Klik & vind nu
je keukenboiler

Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd
én gratis retourneren

Klik & vind nu
je doorstroomboiler

Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd
én gratis retourneren

Klik & vind nu
je grote boiler

Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd
én gratis retourneren

Klik & vind nu
je staande boiler

Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd
én gratis retourneren
 
Sfeerfoto Stiebel Eltron doorstroomboiler


 

Waarom een boiler kopen?

De benaming 'boiler' komt van het Engelse 'boiling', wat koken betekend. Het verschil tussen een boiler en een warmwatergeiser is dat een warmwatergeiser warm water aanmaakt zodra hier vraag naar is. Met andere woorden, zodra je onder de douche wilt of de kraan open zet. Een boiler verzorgt altijd een voorraad aan warm water, hierdoor heb je jouw warme water direct. Het warme water wordt in de boiler opgeslagen en warm gehouden. 
 
Koud water is zwaarder dan warm water, dus in de boiler wordt het koude water van onderaan aangevoerd en het warme water wordt van bovenaf afgetapt. Zodra je (warm) water gebruikt wordt het waterpeil direct aangevuld, zodat ook de persoon die na jou de douche instapt kan genieten van direct water op temperatuur.

Een boiler kan je gebruiken voor verschillende toepassingen, zo vind je in onze winkel close-in keukenboilers, grote boilers, staande boilers en doorstromers. Iedere boiler heeft zijn eigen toepassingen, daar vertellen we je later in dit artikel meer over. 


 
Sfeerfoto Stiebel Eltron boiler in de badkamer

Welke specificaties zijn belangrijk?

Dit is de eerste vraag die je jezelf zal afvragen, welke specificaties zijn belangrijk tijdens de zoektocht naar een boiler? We hebben hieronder enkele belangrijke specificaties op een rijtje gezet om te achterhalen welke zaken je precies nodig hebt.
  • Formaat: hoeveel liter moet er in de boiler kunnen? Er zijn boilers die beginnen op een inhoud van 5 liter, maar dit kan oplopen tot maar liefst 400 liter (bij een staande boiler).
  • Gebruik: waar ga je de boiler voor gebruiken? Wil je een boiler voor warm water in de keuken? Of ben je op zoek naar een staande boiler of juist een grote boiler? Alles is hierin mogelijk, dus kies goed voor jezelf welke je nodig hebt.
  • Temperatuur: dit is ook een belangrijke factor, want je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je wel de juiste temperatuur hebt. De temperatuur kan verschillen van ongeveer 35 graden tot maar liefst 90 graden.
  • Vermogen: het vermogen van de boiler is van belang om er zeker van te zijn dat je de juiste boiler in huist haalt. Des te groter het vermogen, des te meer deze aan warmte kan opwekken, maar waarschijnlijk is deze dan ook weer krachtiger in energie verbruik.
  • Aansluitwaarde: deze specificatie is voor de meeste mensen niet enorm van belang, maar het is toch handig om er rekening mee te houden hoe je de boiler gaat aansluiten zodra je deze hebt gekocht.
  • Overige factoren: denk aan de ophanging, de prijs, levertijd en het materiaal. Dit zijn doorgaans geen doorslaggevende factoren, maar wel zaken waar je voor jezelf rekening mee zult houden.
 
 

Welke boiler kan ik dan het beste kiezen?

We willen nu nog wat verder ingaan op welke boiler nu het beste zal passen bij jouw situatie. Daarom beantwoorden we enkele vragen en schetsen we enkele situaties.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boiler? Naast de standaard zaken zoals prijs, soort en grootte dien je rekening te houden met de temperatuur, het vermogen en de inhoud. Wil je slechts een kleine boiler voor in de keuken? Dan dien je vervolgens nog rekening te houden met de grootte van deze keukenboiler. Ben je met twee of drie thuis? Dan is een keukenboiler van 5 of 10 liter voldoende, ben je echter met vijf personen dan is het verstandig een 15 liter boiler te pakken.

Stiebel Eltron boilers zijn energiezuinigWelke elektrische boiler kan ik het beste kopen? (Lees hier ons artikel over het kiezen van een elektrische boiler) Als je een elektrische boiler wilt kopen dien je vooral na te denken over de vraag wat voor een soort boiler je nodig zal hebben. Er valt te kiezen tussen een keukenboiler, doorstroomboiler, grote boiler of staande boiler. Een staande boiler zal je thuis vrijwel nooit nodig hebben, een keukenboiler is echt voor het minder belasten van de CV ketel. Een doorstromer of grote boiler is ideaal voor alle andere situaties waarbij je een elektrische boiler nodig hebt. Doorstromers zijn ontzettend energie zuinig, dus ook nog goed voor je portemonnee en de wereld.

Hoe kies ik het optimale formaat van mijn boiler? Als je een boiler gaat kiezen zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden. Namelijk, waar ga je de boiler voor gebruiken? Thuis gebruik of is het voor een bedrijf? Indien het voor een bedrijf is, vraag jezelf dan af hoeveel mensen doorgaans warm water gaan gebruiken afkomstig uit deze boiler. Als dat meer dan tien personen is, dan is het verstandig een staande boiler te kiezen. Ga je de boiler thuis gebruiken? Voor in de keuken of voor in het hele huis? Indien het alleen om de keuken draait, dan is een keukenboiler de beste optie. Bij een boiler voor het hele huis is een doorstromer of grote boiler een verstandige keus. Hier vind je meer informatie over het bepalen van het aantal liters voor jouw boiler.

Waar kan ik een boiler kopen met 200 liter inhoud? En 300 of 400 liter inhoud? Als je nadrukkelijk op zoek bent naar een groot formaat boiler, dan ben je ook aan het juiste adres bij Boilermarkt.nl. Wij bieden verschillende soorten boilers, waaronder staande boilers. Deze staande boilers zijn opgedeeld in drie subgroepen waar je de beste boilers op de Europese markt vindt.

Welk merk boiler kan ik het beste kiezen? Dit is een vraag waar veel mensen mee zitten, welke boiler kan je nou het beste kopen en van welk merk? In onze winkel vind je de merken AEG, Tatramat en Stiebel Eltron boilers. Deze merken bieden de allerbeste kwaliteit op de markt en bieden daarnaast standaard meerdere jaren garantie, dus als je voor een van deze boilers kiest weet je zeker dat je jaren vooruit kunt! Het in Nederland bekende merk AEG zal je wel bekend voorkomen, maar het Duitse merk Stiebel Eltron misschien nog niet. Stiebel Eltron is Europees marktleider en begint ook steeds populairder te worden in Nederland.

 

Overzicht soorten boilers

Zoals we eerder al aangaven zijn er meerdere soorten boilers, namelijk close-in keukenboilers, doorstromers, grote boilers en staande boilers. We vertellen je hieronder meer over wat iedere soort boiler doet:
 
Close-in keukenboilers
 
  Staande boilers
 
De close-in keukenboiler is een handig apparaat voor in de keuken.Ze passen perfect in een keukenkastje. Het belangrijkste voordeel is dat ze altijd warm water voorradig hebben, dit zorgt ervoor dat je niet altijd de CV ketel hoeft aan te roepen. De boilers omvatten 5, 10 of 15 liter per boiler.

De 5 liter boiler wordt vaak in combinatie met een vaatwasser gebruikt. De 10 liter boiler wordt in Nederland het meest verkocht en is handig als u een vaatwasser heeft maar ook regelmatig handafwas heeft. De 15 liter boiler adviseren wij als u geen vaatwasser heeft en bent toegewezen op handafwas.

Bij aankoop van een losse keukenboiler is het noodzakelijk om ook een boileraansluitset te kopen.
 
De staande boilers worden ook wel industriële boilers genoemd, dit zijn boilers die extra groot zijn om zo een grote hoeveelheid water te kunnen leveren. De staande boiler is geschikt voor grotere gezinnen, boerderijen en industriële doeleinden. In deze categorie vind je elektrische staande boilers, warmtepompboilers en buffervaten.
 
Staande boiler elektrisch
We voeren in de webshop een groot assortiment elektrische boilers tegen de scherpste prijzen. De staande boilers elektrisch zijn beschikbaar met 200, 300 of zelfs 400 liter warm water capaciteit. Het assortiment van Boilermarkt.nl is nog breder dan hier aangegeven. Wens je een “speciale” grote staande boiler, neem dan contact met ons op voor meer informatie.
 
Warmtepompboiler
Met een warmtepompboiler bespaar je energie. De Stiebel Eltron warmtepompboilers hebben energielabel A+ en gebruiken tot 3 keer minder stroom dan een elektrische boiler. Je kunt ze ook perfect combineren met zonnepanelen en zonnecollectoren.

Buffervaten
Een buffervat is een watervat voor verwarmingswater. Het water wordt verwarmd door de verwarmingsinstallatie en/of het thermisch zonnesysteem. Keukenspeciaal.nl biedt de buffervaten aan met een inhoud van 300-600 liter.

De staande boilers staan op een standaard, maar we hebben ook grote boilers die aan de muur worden bevestigd, lees hieronder meer over deze boilers.

Bij aankoop van een staande boiler is het noodzakelijk om ook een inlaatcombinatie te kopen.

 

 
Doorstromer
 
Grote boilers
 
Een doorstromer is praktisch gezien niet veel meer dan een spirale stang.Koud water stroomt er aan de ene kant in, het water wordt in de spiraal opgewarmd en komt er aan de andere kant warm uit. Het water wordt tot maximaal 60 graden opgewarmd. Omdat dit weinig energie kost, hebben de doorstroomboilers van Stiebel Eltron allemaal energielabel A. Ze werken wel alleen op krachtstroom en moeten 3-polig worden aangesloten. De doorstromers zijn verkrijbaar in een DEM3, 11/ 13 kW, 18kW, 18/21/24 kW en 27 kW-uitvoering.
 
Soort (KiloWatt)  Aansluitwaarde Afzekering (Ampère) Aantal liter per minuut (38°C) Geschikt voor (bijv.)
 DEM3 1 x 230 Volt 1 x 16 A 2 (35°C) Wastafel
 11/13 kW 3 x 380 Volt 3 x 20 A 6,5 normale douche
 18 kW 3 x 380 Volt 3 x 25 A 9 grote stortdouche, bad
 18/21/24 kW 3 x 380 Volt 3 x 35 A 12,5 douche en bad tegelijk
 27 kW 3 x 380 Volt 3 x 40 A 13,5 grote stortdouche, bad en meer tegelijk

 
Met grote boilers kan een heel huishouden worden voorzien van warm water.De boilers worden aangeboden in verschillende varianten, van 30 liter t/m 150 liter.
 
 Variant (liters) Geschikt voor
 30-50 L 1-persoons huishouden
 80-100 L 2-4 persoons huishouden
 120-150 L grotere gezinnen, huishouden met bad

De varianten zijn onderverdeeld in drie verschillende lijnen:
 
Lijn Onderhoud Gebruik
Budget Om de 2-5 jaar Tijdelijk of onregelmatig gebruik. Bijvoorbeeld voor studentenflats, tuinhuizen of vakantiehuizen.
Medium Om de 2-5 jaar In elke sector of huishouden, kan horizontaal geplaatst worden.
Premium Geen Voor langdurig en regelmatig gebruik, geschikt voor krachtstroom, dag en nacht programma, ECO programma en te combineren met zonnepanelen.

Bij aankoop van een grote boiler is het noodzakelijk om ook een inlaatcombinatie te kopen.

 
 

Vind nu je nieuwe boiler!

Je hebt nu alle informatie verzameld die je nodig hebt en kan nu een keuze gaan maken voor jouw nieuwe boiler. Door bovenstaande informatie weet je welk soort boiler het beste past bij jouw situatie, een close-in keukenboiler, doorstromer, grote boiler of staande boiler. Ook weet je welke variant (aantal liters of KiloWatt) het meest geschikt is. Bij Boilermarkt.nl heb je gratis verzending, je boiler morgen in huis, 30 dagen bedenktijd (en gratis retourneren) en snelle en vertrouwde betaalmogelijkheden.

Klik hieronder op de afbeelding van het type boiler die het beste bij uw situatie past om naar de productpagina te gaan met het aanbod en meer informatie.

 

Klik & vind nu de perfecte boiler voor uw situatie
(Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd én gratis retourneren)


 

Close-in keukenboiler
 
Doorstromer
 
Productfoto Stiebel Eltron Close-in keukenboiler Productfoto Stiebel Eltron doorstromer


Grote boiler
 


Staande boiler
 
Productfoto Stiebel Eltron grote boiler Productfoto Stiebel Eltron staande boiler