Elektrische boiler

Ben je op zoek naar een grote elektrische boiler voor in je woning? Heb je behoefte aan warm water en zoek je hiervoor een goede grote elektrische warm water boiler? Of is je huidige grote elektrische wandboiler kapot en dient deze vervangen te worden?

Breed assortiment elektrische boilers

Bij Boilermarkt.nl ben je aan het juiste adres voor vrijwel alle soorten elektrische boilers. Grote boilers maar ook kleine boilers, staande boilers en elektrische doorstromers. 
 
Soort Close-in keukenboiler Doorstromer Grote boiler Staande boiler
 Geschikt voor Keuken Keuken, heel huishouden Heel huishouden Industrie, boerderij, grotere huishoudens
 Inhoud 5-15 liter Doorstroming 30-150 liter 200-400 liter
 Aansluitwaarde 230 Volt 3 x 380 Volt 230 Volt 230 Volt
 Werkt op 1 groep 3 verzwaarde groepen 1 groep 1 groep
 Noodzakelijk bij aankoop Boileraansluitset - Inlaatcombinatie Inlaatcombinatie
 Energie Energielabel A/B Energielabel A Energielabel A/B/C Energielabel A+/C
Logo van Boilermarkt.nl, de boilerspecialist
Bekijk Close-in boilers
Gratis verzending en 30 dagen bedenktijd

Bekijk doorstromers
Gratis verzending en 30 dagen bedenktijd

Bekijk grote boilers
Gratis verzending en 30 dagen bedenktijd

Bekijk staande boilers
Gratis verzending en 30 dagen bedenktijd

De grote boilers zijn er in verschillende afmetingen, met boilers van 30 liter of 50 liter, 80 liter boilers, boilers 100 liter, 120 liter boilers, 150 liter boilers, oplopend naar maar liefst 200 liter, 300 liter of 400 liter boilers. Boilermarkt.nl heeft een breed assortiment grote elektrische boilers, met grote elektrische boilers van Stiebel Eltron en AEG boilers. Zo kun je altijd beschikken over voldoende warm water. Wellicht is een Stiebel Eltron elektrische boiler van 150 liter of een AEG boiler 100 liter iets voor jou? Boilermarkt.nl heeft het allemaal!
 
 Variant (liters) Geschikt voor
 30-50 L 1-persoons huishouden
 80-100 L 2-4 persoons huishouden
 120-150 L grotere gezinnen, huishouden met bad
 200-400 L grotere gezinnen, industrie, boerderij
 

Budget Medium Premium Line boilers

Op het gebied van elektrische boilers zijn er talloze mogelijkheden. Voor iedere situatie en ieder budget is er een passende oplossing. Speciaal voor de grote boilers heeft Boilermarkt de BudgetMedium en Premium Line ontwikkeld. Zo beschik je altijd over voldoende warm water.
Welk formaat boiler je nodig hebt, is sterk afhankelijk van je gezinssamenstelling en het gewenste gebruik. Maar ook je budget kan van invloed zijn op je keuze. Daarom biedt Boilermarkt.nl een BudgetMedium en Premium Line.
 
 Lijn Onderhoud Gebruik
 Budget Om de 2-5 jaar Tijdelijk of onregelmatig gebruik. Bijvoorbeeld voor studentenflats, tuinhuizen of vakantiehuizen.
 Medium Om de 2-5 jaar In elke sector of huishouden, kan horizontaal geplaatst worden.
 Premium Geen Voor langdurig en regelmatig gebruik, geschikt voor krachtstroom, dag en nacht programma, ECO programma en te combineren met zonnepanelen.

Kom je er niet uit? Wil je graag advies? Weet je niet precies welk type boiler je nodig hebt? Neem dan gewoon even contact met ons op. Onze specialisten voorzien je graag van een advies op maat.

Een warme douche dankzij een elektrische boiler

Een elektrische boiler kopen: waar moet je op letten?

Bij het gebruik van een elektrische boiler is het vanzelfsprekend van belang dat deze zo min mogelijk energie verbruikt. Bij de keuze van een boiler is het te adviseren een boiler te kiezen met de juiste inhoud, passend bij het gebruik van de bewoners van de woning. 
 
Wanneer je voor een elektrische boiler kiest, dan is het van belang dat de capaciteit (inhoud in liters) van de boiler voldoende is om alle tappunten in huis van voldoende warm water te kunnen voorzien. Een te kleine boiler kan er bijvoorbeeld toe leiden dat een gezinslid tijdelijk geen warm water heeft bij het douchen indien een ander lid van het gezin net een bad heeft genomen. De boilercapaciteit kun je bepalen door het totale waterverbruik in liters te delen door 2,5.
Een rekenvoorbeeld:
Stel dat je 250 liter warm water gebruikt per dag, dan heb je een boiler met een inhoud van 250/2,5 = 100 liter nodig. De inhoud van het toestel is kleiner dan de totale waterbehoefte omdat je bij het douchen of baden koud water bijmengt om een comfortabele temperatuur te verkrijgen.
 

Hoeveel warm water gebruikt één persoon per dag?

Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven van het warm water verbruik van één persoon. De genoemde situaties zijn gemiddelden. Uiteraard wordt dit sterk bepaald door de douchetijd en douchekop (aantal liters per minuut).

  • • Gebruik van een bad: 120 liter
  • • Gebruik van een douche: 60 liter (douchetijd 10 minuten)
  • • Wassen aan wastafel: 4 liter
  • • Afwassen met de hand: 9 liter

Voorbeeld: een gezin met 4 personen zonder ligbad. Er wordt dan dagelijks 4x gedouched en circa 8x handen gewassen. Dat betekent ca. 240 liter voor douchen en 32 liter voor handen wassen. Dat betekent 272 liter water op gebruikstemperatuur. Wanneer dit door 2,5 gedeeld wordt, komt men uit op ca. 110 liter van hoge temperatuur. Dit betekent dat er een boiler van 120 liter geselecteerd kan worden. In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat de douchebeurten achter elkaar plaatsvinden. Wanneer de douchebeurten verspreid plaatsvinden, volstaat natuurlijk een kleinere boiler.
 

Zéér zuinige boilers, bekroond met een gunstig energielabel!

Energie wordt steeds schaarser en kostbaarder. Daarom is bij ons elke elektrische boiler voorzien van een gunstig energielabel. Dit betekent een goed geïsoleerde boiler met minimale energieverliezen (stand-by verbruik). In de omschrijvingen van alle boilers tref je een duidelijke omschrijving aan van het energieverbruik. Bij het kiezen van een boiler is het van belang dat je let op het energielabel van de boiler. Hoe lager (slechter) het label, des te sneller zal het water afkoelen bij stilstand. Er is dan meer elektriciteit nodig om het water op een constante temperatuur te krijgen. Het is dus een verstandige keuze om te kiezen voor een boiler met een gunstig energielabel. Je energiefactuur zal lager zijn en op termijn verdien je de eventuele hogere aanschafkosten vanzelf terug.
 

Energielabels van boilers

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste boiler?

De wandboilers zijn verkrijgbaar in 30, 50, 80, 100, 120 en 150 liter, en worden aan de wand gemonteerd. De benodigde ophangbeugel wordt altijd meegeleverd. Weet je niet zeker welke boiler het beste bij jouw gebruik past? Neem dan even contact op en bel ons op 073 612 18 55. Onze adviseurs voorzien je graag van uitgebreide informatie over welke boiler het beste aansluit bij jouw wensen.
 

Hoe lang gaat een elektrische boiler mee?

De door ons aangeboden keukenboilers zijn uitsluitend boilers van gerenommeerde A-merken. De aangeboden boilers van bijvoorbeeld AEG, Tatramat en Stiebel Eltron zijn allemaal voorzien van een groot aantal keurmerken. In de praktijk betekent dit dat de boiler een minimale levensduur heeft van ca. 15 jaar. De kwaliteit en zekerheid worden onderstreept door de onderstaande keuringsinstanties en certificaten:

Informatie mbt boilers

.

Een elektrische boiler kopen bij Boilermarkt.nl

Onze aansluitpakketten met aansluitmateriaal zijn eenvoudig via de webshop te bestellen. Voor projecten op de zakelijke markt, waarbij grotere aantallen wenselijk zijn, is Boilermarkt.nl de ideale partij met bijvoorbeeld grote Stiebel Eltron boilers. Neem hiervoor contact met ons op. Onze boilers zijn voordelig geprijsd en het verzenden is gratis. Gratis retourneren (en 30 dagen bedenktijd) is bij Boilermarkt.nl vanzelfsprekend. Ook montage kan door ons verzorgd worden. Heb je nog vragen, dan is onze klantenservice 24/5 bereikbaar.