Elektrische boiler

Ben je op zoek naar een elektrische boiler voor in je woning? Bij dé specialist elektrische warmwaterboilers vind je natuurlijk een breed assortiment elektrische boilers! Voor elk huishouden vind je hier een passende elektrische warmwaterboiler in de vereiste capaciteit, of je nu op zoek bent naar een horizontale boiler of één die verticaal geplaast wordt.

Bestaande cv ketel vervangen?

Boilers zorgen op snelle en efficiënte wijze voor warm tapwater. Elektrische boilers sluit je aan op het elektriciteitsnet aansluit. Ze hebben verder een verwarmingselement en een thermostaat. Een groot voordeel is dat je geen last hebt van nare geurtjes of geluiden met een elektrische boiler. Je geniet snel van warm water. En ook als je op verschillende plekken in huis op hetzelfde moment warm water gaat tappen, zul je genieten van een goede straal warm water. Je kunt een elektrische boiler makkelijk (laten) installeren, zonder dat je bijvoorbeeld wijzigingen aan de muur hoeft te maken.

Voor horizontale boilers, slimme boilers andere types!

Bij Boilermarkt.nl ben je aan het juiste adres voor vrijwel alle soorten elektrische boilers. Grote boilers als ook kleine boilers, verticale boilers, staande boilers en elektrische doorstromers. De meeste elektrische boilers zijn energiezuinig en aantrekkelijk geprijsd. Dus heb je een nieuwe elektrische boiler nodig? Bekijk dan vooral onze verschillende soorten boilers. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een type boiler? Neem dan vooral contact met ons op!


Klik & vind nu de perfecte elektrische boiler voor jouw situatie
(Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd én gratis retourneren)


Elektrische boiler kiezen

Hoe weet je nu welk type elektrische boiler het beste bij jouw situatie past? En welke typen zijn er allemaal? Het is afhankelijk van je individuele behoeften welke warm water boiler elektrisch je het beste kunt kopen. Bij Boilermarkt.nl vind je een breed assortiment. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende modellen en inhouden. In onze webwinkel bieden wij elektrische boilers van A-merken Stiebel Eltron en AEG boilers. Wij bieden de volgende soorten elektrische boilers.
 

Close-in keukenboiler

Een keukenboiler is speciaal ontworpen om in de keuken te gebruiken. Je plaatst deze boiler bijvoorbeeld in een keukenkastje en geniet van warm water in de keuken. Door zijn compacte formaat bevatten deze boilers in vergelijking met de andere elektrische boilers een inhoud van minder liters. 

Aanrader: Stiebel Eltron SHC close-in keuken boiler 10 liter

De Stiebel Eltron SHC 10 heeft een inhoud van 10 liter en kan worden geplaatst, als de kraan zich boven de boiler bevindt. De temperatuur is instelbaar tot 65°C en je geniet direct van warm water, zonder verspilling van koud of lauw water. Ook heb je geen energieverspilling door opgewarmd water dat in de leiding achterblijft en weer afkoelt. Deze elektrische boiler heeft Energielabel A.

 

Doorstromer

Een doorstroom boiler werkt met een spiraal die het koude water direct verwarmd. Zodra je de kraan opendraait, beschik je over warm water. Wij bieden doorstroomboilers van Stiebel Eltron met energielabel A. Doordat hierbij geen wateropslag plaatsvindt, werken deze elektrische boilers niet met een inhoud in liters. Je beschikt over de juiste hoeveelheid water op temperatuur die je nodig hebt, doordat het water direct wordt opgewarmd. 

Aanrader: Stiebel Eltron Doorstroomboiler DCE 11/13

Een elektrische doorstromer, ook wel elektrische geiser genoemd, is een compact en eenvoudig te monteren apparaat. Het bestaat uit een buis waar aan de ene kant het koude leidingwater instroomt en aan de andere kant het verwarmde water weer uit komt. In de spiraal zijn elektrische verwarmingsdraden aanwezig. Deze leveren voldoende energie om het doorstromende water direct op te warmen tot de ingestelde temperatuur, tot maximaal 60 graden.
 


Grote boilers

Wij bieden een uitgebreid assortiment grote boilers. Deze zijn verkrijgbaar met een inhoud van een groot aantal liters, zodat je altijd een grote elektrische boiler voor jouw leefsituatie vindt. Voor een eenpersoonshuishouden is een lager aantal liters vaak voldoende dan voor een gezin met meerdere kinderen. 

Aanrader: Stiebel Eltron Elektrische Boiler 100 Liter PSH Universal EL

De Stiebel Eltron Medium Line 100 liter PSH Universal heeft een inhoud van 100 liter. De Medium Line elektrische boilers leveren direct een ruime hoeveelheid water op temepratuur van maximaal 85°C. Deze boilers zijn vierkant vormgegeven en kunnen zowel verticaal als horizontaal aan de wand opgehangen worden. De ECO functionaliteit combineert constant warm water met een hoog rendement. Efficiëntie en duurzaam warm water kunnen samengaan door drie ECO functies. Deze functie zorgt ervoor dat de temperatuur van de boiler en het moment van warm water wordt bepaald aan de hand van het tapgedrag van de gebruiker. Dit is met name gunstig, wanneer nauwelijks warm water vereist is (bijvoorbeeld 's-nachts). Het LCD scherm toont de beschikbare hoeveelheid warm water, het energieverbruik, de gewenste temperatuur, evenals allerlei informatie over de huidige status.
 


Staande boilers

Als je op zoek bent naar industriële staande boilers voor bijvoorbeeld op een boerderij of voor grotere gezinnen, ben je hier ook op de juiste plek. Wij bieden staande elektrische boilers in drie subcategorieën die ook geschikt zijn voor industriële doeleinden. Deze boilers hebben een grote inhoud vanaf 200 liter. 

Aanrader: Stiebel Eltron 200 liter Staande Boiler HSTP

Stiebel Eltron staande boilers leveren direct een ruime hoeveelheid warm water. De Stiebel Eltron boilers worden veel toegepast in een industrie omgeving en daardoor opgebouwd met hoogwaardige materialen waaronder een stalen vat waarin het warme water wordt opgeslagen. De boiler is optimaal geïsoleerd en heeft een zeer gering energieverlies. Niet voor niets zijn deze staande elektrische boilers voorzien van een energielabel C.

 


Elektrische boiler kenmerken

Graag zetten we de kenmerken van de verschillende boilers overzichtelijk voor je op een rij. 

Soort Close-in keukenboiler Doorstromer Grote boiler Staande boiler
 Geschikt voor Keuken Keuken, heel huishouden Heel gezin Industrie, boerderij, grotere huishoudens
 Inhoud 5-15 liter Doorstroming 30-150 liter 200-400 liter
 Aansluitwaarde 230 Volt 3 x 380 Volt 230 Volt 230 Volt
 Werkt op 1 groep 3 verzwaarde groepen 1 groep 1 groep
 Noodzakelijk bij aankoop Boileraansluitset - Inlaatcombinatie Inlaatcombinatie
 Energie Energielabel A/B Energielabel A Energielabel A/B/C Energielabel A+/C
Logo van Boilermarkt.nl, de boilerspecialist
Bekijk Close-in boilers
Gratis verzending en 30 dagen bedenktijd

Bekijk doorstromers
Gratis verzending en 30 dagen bedenktijd

Bekijk grote boilers
Gratis verzending en 30 dagen bedenktijd

Bekijk staande boilers
Gratis verzending en 30 dagen bedenktijd

 

Verschillende lijnen grote elektrische boilers

Op het gebied van elektrische boilers zijn er talloze mogelijkheden. Voor iedere situatie en ieder budget is er een passende oplossing. Speciaal voor de grote boilers heeft Boilermarkt de BudgetMedium en Premium Line ontwikkeld. Zo beschik je altijd over voldoende warm waterWelk formaat elektrische boiler je nodig hebt, is sterk afhankelijk van je gezinssamenstelling en het gewenste gebruik. Maar ook je budget kan van invloed zijn op je keuze. 
 
 Lijn Onderhoud Gebruik
 Budget Om de 2-5 jaar Tijdelijk of onregelmatig gebruik. Bijvoorbeeld voor studentenflats, tuinhuizen of vakantiehuizen.
 Medium Om de 2-5 jaar In elke sector of huishouden, kan horizontaal geplaatst worden.
 Premium Geen Voor langdurig en regelmatig gebruik, geschikt voor krachtstroom, dag en nacht programma, ECO programma en te combineren met zonnepanelen.

Kom je er niet uit? Wil je graag advies? Weet je niet precies welk type elektrische boiler je nodig hebt? Neem dan gewoon even contact met ons op. Onze specialisten voorzien je graag van een advies op maat.

Een warme douche dankzij een elektrische boiler

Een elektrische boiler kopen: waar moet je op letten?

Bij het gebruik van een elektrische boiler is het vanzelfsprekend van belang dat deze zo min mogelijk energie verbruikt. Bij de keuze van een boiler is het te adviseren een boiler te kiezen met de juiste inhoud, passend bij het gebruik van de bewoners van de woning. En met een capaciteit (inhoud in liters) die voldoende is om alle tappunten in huis van voldoende warm water te kunnen voorzien. Een te kleine boiler kan er bijvoorbeeld toe leiden dat een gezinslid tijdelijk geen water op temperatuur heeft bij het douchen, indien een ander lid van het gezin net een bad heeft genomen. De boilercapaciteit kun je bepalen door het totale waterverbruik in liters te delen door 2,5.
 

Een rekenvoorbeeld:

Stel dat je 250 liter warm water gebruikt per dag, dan heb je een boiler met een inhoud van 250/2,5 = 100 liter nodig. De inhoud van het toestel is kleiner dan de totale waterbehoefte, omdat je bij het douchen of baden koud water bijmengt om een comfortabele temperatuur te verkrijgen.

Hoeveel warm water gebruikt één persoon per dag?

Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven van het warm water verbruik van één persoon. De genoemde situaties zijn gemiddelden. Uiteraard wordt dit sterk bepaald door de douchetijd en douchekop (aantal liters per minuut).

  • • Gebruik van een bad: 120 liter
  • • Gebruik van een douche: 60 liter (douchetijd 10 minuten)
  • • Wassen aan wastafel: 4 liter
  • • Afwassen met de hand: 9 liter


Voorbeeld:

Een gezin met 4 personen zonder ligbad. Er wordt dan dagelijks 4x gedouched en circa 8x handen gewassen. Dat betekent ca. 240 liter voor douchen en 32 liter voor handen wassen. Dat betekent 272 liter water op gebruikstemperatuur. Wanneer dit door 2,5 gedeeld wordt, komt men uit op ca. 110 liter van hoge temperatuur. Dit betekent dat er een boiler van 120 liter geselecteerd kan worden. In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat de douchebeurten achter elkaar plaatsvinden. Wanneer de douchebeurten verspreid plaatsvinden, volstaat natuurlijk een kleinere elektrische boiler.

 
 Variant (liters) Geschikt voor
 30-50 L 1-persoons huishouden
 80-100 L twee tot vier personen gezin
 120-150 L grotere gezinnen, huishouden met bad
 200-400 L grotere gezinnen, industrie, boerderij

 

Zéér zuinige boilers, bekroond met een gunstig energielabel!

Energie wordt steeds schaarser en kostbaarder. Daarom is bij ons elke elektrische boiler voorzien van een gunstig energielabel. Dit betekent goed geïsoleerde elektrische boilers met minimale energieverliezen (stand-by verbruik). In de omschrijvingen van alle boilers tref je een duidelijke omschrijving aan van het energieverbruik. Bij het kiezen van een boiler is het van belang dat je let op het energielabel van de boiler. Hoe lager (slechter) het label, des te sneller zal het water afkoelen bij stilstand. Er is dan meer elektriciteit nodig om het water op een constante temperatuur te krijgen. Het is dus een verstandige keuze om te kiezen voor een boiler met een gunstig energielabel. Je energiefactuur zal lager zijn en op termijn verdien je de eventuele hogere aanschafkosten vanzelf terug. Je vindt bij ons zowel elektriche boilers met energielabel A, als ook bijvoorbeeld elektrische boilers met energielabel C. Kijk zelf welk van onze boilers het beste aansluit bij jouw wensen, je leefsituatie en natuurlijk het budget. 
 

Energielabels van boilers

 

Hoe lang gaat een elektrische boiler mee?

De door ons aangeboden elektrische boilers zijn uitsluitend boilers van gerenommeerde A-merken. De aangeboden boilers van bijvoorbeeld AEG, Tatramat en Stiebel Eltron zijn allemaal voorzien van een groot aantal keurmerken. In de praktijk betekent dit dat de boiler een minimale levensduur heeft van ca. 15 jaar. De kwaliteit en zekerheid worden onderstreept door de onderstaande keuringsinstanties en certificaten:

Informatie mbt boilers

 

Een elektrische boiler kopen bij Boilermarkt.nl

Onze aansluitpakketten met aansluitmateriaal zijn eenvoudig via de webshop te bestellen. Voor projecten op de zakelijke markt, waarbij grotere aantallen wenselijk zijn, is Boilermarkt.nl de ideale partij met bijvoorbeeld grote Stiebel Eltron boilers. Neem hiervoor contact met ons op. Onze boilers zijn voordelig geprijsd en het verzenden is gratis. Verder zorgen we voor een snelle levering. Vaak heb je de producten de volgende dag al in huis. Gratis retourneren (en 30 dagen bedenktijd) is bij Boilermarkt.nl vanzelfsprekend. Ook montage kan door ons verzorgd worden. Heb je nog vragen, dan is onze klantenservice 24/5 bereikbaar. Weet je niet zeker welke boiler het beste bij jouw gebruik past? Neem dan even contact op en bel ons op 073 612 18 55. Onze adviseurs voorzien je graag van uitgebreide informatie over welke boiler het beste aansluit bij jouw wensen.

Veelgestelde vragen

Zijn elektrische boilers energiezuinig?

Elektrische boilers verbruiken relatief minder gas, waardoor je op je gasverbruik zult besparen. Een ander voordeel van elektrische boilers is dat ze zorgen dat je snel over warm water beschikt. Heb jij zonnepanelen? Dan kunnen de energiekosten ook lager uitvallen.

Hoeveel liter boiler heb ik nodig?

Wat de juiste boiler is qua inhoud en aantal liter, is natuurlijk afhankelijk van je gezinssamenstelling. Een eenpersoonshuishouden zal minder warm water gebruiken dan een gezin dat uit 4 of meer personen bestaat. Hier is een hoge capaciteit boiler gewenst, terwijl een eenpersoonshuishouden met een compact formaat en een lagere inhoud waarschijnlijk voldoende heeft. Heb je vragen over wat de juiste boiler is voor jouw situatie? Neem vooral contact op met Boilermarkt. Wij helpen je bij het uitzoeken van een boiler met voldoende capaciteit.

Wat is beste elektrische boiler?

Bij het uitzoeken van een nieuwe boiler is het goed om te kijken of deze algemeen milieuvriendelijk is. Hiervoor kijk je onder meer naar het energielabel. Een boiler van energieklasse A is energiezuiniger dan een model met energielabel B of energielabel klasse C bijvoorbeeld. Verder is het aan te raden om de isolatie van de boiler te kijken. Bij Boilermarkt vind je een uitgebreide selectie energiezuinige modellen met een hoge levensduur.

Hoe plaats ik een elektrische boiler?

Het is afhankelijk van het model dat je uitkiest hoe deze geplaatst wordt. Horizontale boilers lenen zich voor plaatsen waar je beperkte verticale ruimte hebt. Veel boilers worden normaal gesproken verticaal geplaatst. Bij de productomschrijvingen op Boilermarkt geven we duidelijk aan of een boiler geschikt is voor verticale en / of horizontale bevestiging.

Ga direct naar