Wat is een warmtepompboiler?
Een warmtepompboiler verwarmt kraanwater op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier. Hij gebruik energie uit ventilatiekanalen. Lucht die normaal uit jouw woning vertrekt, wordt via deze boiler gebruikt om water op te warmen. Ook kan de omgevingslucht gebruikt worden om warmte aan te onttrekken. De temperatuur van de lucht in jouw woning is doorgaans vrij warm, warm genoeg voor deze warmtepompboiler om het oppervlak te verwarmen. Hierdoor kan het rendement erg hoog en dus efficiënt uitvallen. Warmtepompboilers zijn aan te sluiten op zonnepanelen en zonnecollectoren. Het grote voordeel is dat deze boiler dus geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen. Er is alleen een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk nodig. Als er in een korte periode veel warmte beschikbaar moet zijn, kunnen veel warmtepompboilers overschakelen op elektriciteit voor het opwarmen.
.
Een warmtepompboiler kopen bij Boilermarkt.nl
Gemiddeld verbruikt een warmtepompboiler systeem tot 3 keer minder stroom dan een
elektrische boiler. De aankoop van een warmtepompboiler is wat duurder dan een elektrische boiler. Maar doordat deze minder energie verbruikt en je energiefactuur lager zal uitvallen, zul je dit terugverdienen. Voor een gemiddeld gezin wordt de terugverdientijd op minder dan 5 jaar geschat.
Als je een warmtepompboiler koopt bij Boilermarkt.nl geniet je van het voordeel dat wij onze bestellingen altijd dezelfde dag nog verzenden. Hierdoor heb je doorgaans jouw bestelling al binnen 24 uur in huis, wel zo fijn. Afrekenen kan op verschillende veilige manieren, zoals Credit Card, iDeal of overschrijving. Heb je vragen over welke boiler het beste in jouw woning zou passen? Twijfel dan niet en neem gewoon
contact met ons op. Wij adviseren je graag.
De voordelen een warmtepompboiler op een rij
Zoals gezegd is een warmtepomp boiler een goede en efficiënte boiler. Om een en ander verder te verduidelijken, zetten wij de voordelen graag nog even voor je op een rij.
- Een warmtepompboiler gebruikt de energie uit omgevingslucht en al bestaande ventilatiekanalen. Zo gaat er minder van deze energie verloren en bespaar je doorgaans veel bij het gebruik van een warmtepomp boiler.
- De meeste warmtepompboilers zijn ook aan te sluiten op zonnepanelen of zonnecollectoren. Doordat je (deels) zelf opgewekte stroom gebruikt voor het verwarmen van het water bespaar je. Je verbruikt potentieel tot 3 maal minder stroom in vergelijking met een normale elektrische boiler.
- Een warmtepompboiler heeft een hoog rendement
- Onze Stiebel Eltron warmtepompboilers zijn uitermate stil, je hebt dus geen overlast tijdens het opwarmen.
Wanneer een warmtepompboiler kopen
Als je je oude boiler wilt vervangen, kun je erover denken te investeren in een warmtepompboiler. Je geniet met deze boiler van diverse voordelen ten opzichte van een
normale boiler. Ook als je een hoog waterverbruik heb, kan een warmtepompboiler ideaal zijn. Hij kan grote hoeveelheden warm water aan en op verschillende aftappunten gelijktijdig warm water leveren.Voor grote gezinnen is een warmtepompboiler met een boilervat met een groot volume dus een goede optie. Als je zonnepanelen hebt, is deze boiler de perfecte manier om op een groene manier warm water te verkrijgen. Je zult de zonnepanelen namelijk aansluiten op de warmtepompboiler. Een warmtepomp boiler kan daarnaast een goed alternatief zijn voor een zonneboiler.
Een warmtepompboiler of een zonneboiler, welke kiezen?
Veel mensen vragen zichzelf af of ze beter een warmtepompboiler of een zonneboiler kunnen kopen. Beide zijn milieuvriendelijke opwekkers van energie voor sanitair water. Een warmtepompboiler maakt gebruik van lucht energie, een zonneboiler maakt gebruik van de energie die de zon afgeeft. Beide zijn dus milieuvriendelijk. Welke kan je dan het beste nemen?
Verschillen milieuvriendelijke warmteopwekkers
Om de vraag te beantwoorden of een warmtepompboiler kopen of een zonneboiler, zijn er drie onderwerpen die je duidelijk moet hebben om te kunnen kiezen.
- De kosten van de apparaten – om een zonneboiler te laten installeren ben je doorgaans meer geld kwijt dan voor het aansluiten en installeren van een warmtepompboiler. Voor beide apparaten kun je wel in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Meer over deze subsidie lees je op hun eigen website.
- Complexiteit van het plaatsen – als je zonneboilers laat plaatsen op je dak, dan betekent dit dat ten eerste je dak gunstig gelegen moet zijn (ten opzichte van de zon) én dat het dak wellicht deels aangepast moet worden. Er moeten immers op het hele dak zonneboilers komen te liggen, waar ook weer kabels vanaf zullen komen die lopen naar het centrale punt. Dit levert ook weer extra kosten op. Een warmtepompboiler is vrij eenvoudig te plaatsen. Het toestel staat binnen en kan doorgaans zo aangesloten worden, waardoor de plaatsingskosten aanzienlijk lager zijn.
- Capaciteit van water afgifte – een warmwaterboiler kan voor 100% voorzien in de behoefte in warm water van een huishouden. Kan het water niet door de energie van de boiler opgewekt worden, kan deze altijd via de traditionele wijze alsnog het water opwarmen en zo voorzien in de warm water behoefte. Een zonneboiler daarentegen heeft een kleine capaciteit. Gemiddeld kan een zonneboiler voorzien in 50% tot 70% van de warm water behoefte. Als de zonneboiler geen ander warm water meer heeft, dien je dus alsnog via een andere wijze warm water genereren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gewone boiler.
Plaatsing
De warmtepompboiler wordt meestal in de garage, een berging of een stookruimte geplaatst. Een niet al te frisse omgeving is het beste, zodat het toestel makkelijk warmte kan opnemen. Het wordt echter afgeraden om deze boiler in een leefruimte te plaatsen. De ruimte waar de warmte uit de omgeving getrokken wordt, zal koeler zijn. Doordat het toestel in werking koude lucht afgeeft, zou je bij plaatsing in een woonruimte deze dus extra moeten verwarmen. Dit is natuurlijk niet efficiënt.
Heb je vragen over het gebruik of de plaatsing van een warmtepompboiler? Neem gerust
contact met ons op.