Doorstroomboiler

Als je op zoek bent naar warm water uit de kraan kun je een doorstroomboiler kiezen. Hierbij wordt het water direct verwarmd door een elektrisch verwarmingselement. En je geniet direct van warm water. Bij deze boiler is er geen opslag van warm water. Bij Boilermarkt.nl bieden we elektrische doorstroomboilers van het merk Stiebel Eltron. Deze zijn zeer zuinig en hebben allemaal energielabel A. Doordat het water binnen elke seconden op temperatuur is, kan het watergebruik met wel 30% verminderd worden. Je hoeft namelijk niet de kraan te laten stromen tot er warm water uitkomt. Ook kun je het energieverbruik met wel 40% verlagen, door de efficiëntie in water verwarmen. 
 

 
Sfeerfoto Stiebel Eltron doorstromer   Sfeerfoto doorstromend water
Sfeerfoto doorstromend water met kraan
 

Verschillen elektrische doorstroomboiler en gewone elektrische boiler

Zowel een elektrische doorstroomboiler als een gewone elektrische boiler zorgen dat je van warm water geniet. Maar toch zijn ze niet hetzelfde. Het verschil zit namelijk in de manier van opwarmen. Bij een gewone elektrische boiler wordt een hoeveelheid water verwarmd en voortdurend opgeslagen voor direct gebruik. Een elektrische doorstroomboiler heeft geen opslag van warm water - er wordt uitsluitend water verwarmd wanneer hieraan direct behoefte is. Op het moment dat het nodig is, stroomt er koud water aan de ene kant in, het water wordt door een spiraal binnen in de doorstroomboiler opgewarmd en komt er aan de andere kant als warm water uit. 

Waarom een doorstroomboiler

Als je niet de hele dag door warm water nodig hebt, is een doorstroomboiler een aanrader. Op de momenten dat je warm water nodig hebt, is dit snel beschikbaar. En doordat het water niet de hele dag warm gehouden hoeft te worden, verlies je geen onnodige energie. Ook zit je nooit zonder warm water. Een standaard elektrische boiler bouwt een reserve op. Als dit op is, zul je een ruime tijd moeten wachten totdat je opnieuw over warm water kunt beschikken. 

Doorstroomboiler kiezen

Bij Boilermarkt.nl bieden we doorstroomboilers van het Duitse merk Stiebel Eltron. Dit bedrijf staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Stiebel Eltron neemt in Europa een leidende positie in op het gebied van energie. In ons assortiment vind je ook doorstroomboilers met verschillende vermogens. Zo verschilt bijvoorbeeld het aantal liter dat een doorstroomboiler per minuut kan verwarmen. In de onderstaande video leer je meer over doorstroomboilers. 

 
 

Kies een passende doorstroomboiler

Als je een doorstroomboiler gaat uitzoeken, zul je zien dat deze verschillende kenmerken hebben. Zo zijn ze niet allemaal geschikt om in elke ruimte of voor elk gebruik te plaatsen. Een doorstroomboiler met weinig vermogen is enkel geschikt voor de wastafel of een normale douche. Terwijl een doorstroomboiler met veel vermogen geschikt kan zijn voor bijvoorbeeld een grote stortdouche en bad of zelfs meerdere zaken tegelijk. Bekijk onderaan de pagina ook ons overzicht met de kenmerken van de verschillende doorstroomboilers. Daar zetten we de belangrijkste informatie in een overzicht voor je op een rij. 

Temperatuur met elektrische doorstroomboiler

Bij een elektrische doorstroomboiler is het mogelijk om zelf de gewenste temperatuur in te stellen. Vrijwel alle doorstroomboilers die je in ons assortiment vindt, kunnen continu een x aantal liter warm water van 60°C leveren. Hoe lager de ingestelde temperatuur, des te meer warm water de doorstroomboiler per minuut kan leveren. Doordat je zelf de temperatuur instelt, wordt er niet meer energie verbruikt dan er daadwerkelijk nodig is om het water op temperatuur te krijgen.

Boiler kopen bij Boilermarkt.nl

Naast dat wij alleen maar doorstroomboilers van goede kwaliteit leveren, bieden we ook een goede service. Gratis verzending, snelle levering, 30 dagen bedenktijd, gratis retourneren en veilige betaalmethodes zijn slechts enkele van de diensten die wij bieden. In principe kun je een doorstroomboiler door zijn compacte vorm eenvoudig aansluiten. Als je liever een specialist voor de montage inschakelt, bieden wij een montageservice

Voordelen van een doorstroomboiler op een rij

  • Geen stilstand verlies doordat water niet opgeslagen wordt
  • Continue warm water beschikbaar
  • Compact
  • Vermindering van watergebruik en energieverbruik
  • Zelf temperatuur instellen 

Eigenschappen doorstroomboilers 

 
Soort (KiloWatt)  Aansluitwaarde Afzekering (Ampère) Aantal liter per minuut (38°C) Geschikt voor (bijv.)
 DEM3 1 x 230 Volt 1 x 16 A 2 (35°C) Wastafel
 11/13 kW 3 x 380 Volt 3 x 20 A 6,5 normale douche
 18 kW 3 x 380 Volt 3 x 25 A 9 grote stortdouche, bad
 18/21/24 kW 3 x 380 Volt 3 x 35 A 12,5 douche en bad tegelijk
 27 kW 3 x 380 Volt 3 x 40 A 13,5 grote stortdouche, bad en meer tegelijk

Klik & vind nu je doorstroomboiler

(Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd én gratis retourneren)

Doorstroomboilers op een rij