Het merk AEG nader bekeken

Zoals u wellicht weet is Boilermarkt.nl officieel leverancier voor het merk AEG.
Het merk staat al sinds jaar en dag bekend als het merk dat je niet in de steek laat.
Dit geldt natuurlijk ook voor onze AEG Close-in boiler. Deze 10 liter boiler is erg energiezuinig en daarmee een veel verkochte boiler.
Deze keukenboiler past ook makkelijk in je keukenkastje, dit natuurlijk door zijn compacte formaat. Ondanks dit compacte formaat heeft de boiler een moderne look en is zoals de meeste producten van dit merk het kenmerk dat er ook gekeken is naar duurzaamheid en gemak van onderhoud.

Boilermarkt.nl: AEG leverancier

De AEG 10 Liter Close-in boiler

Deze uiterst populaire keukenboiler heeft een aantal mooie functionaliteiten.

Belangrijkste kenmerken:
 • Inhoud 10 liter
 • Temperatuur instelbaar tot van 35°C tot 82°C
 • Direct warm water
 • Energielabel A
 • Geen waterverspilling van koud of lauw water
 • Geen energieverspilling door opgewarmd water dat in de leiding achterblijft en weer afkoelt
 • Cold fill en Hot fill aansluiting mogelijk
 • Plaatsing onder de kraan, aansluitingen bovenzijde
 • Boilervat van hoogwaardig staal
Dit alles maakt deze boiler uitermate gewild bij onze klanten.

Boiler specialist

Boilermarkt.nl is de boilerspecialist bij u in de buurt, bent u dus op zoek naar een AEG boiler, close-in boiler, een doorstroomboiler of een grote boiler, boilermarkt.nl helpt u graag.

AEG Boiler montage bij boilermarkt

Zelf monteren of door een expert?

 Als u graag zelf uw boiler monteert is dit natuurlijk mogelijk, de door ons geleverde boilers zijn voorzien van duidelijke montage- en gebruikershandleidingen.
Wilt u toch liever dat een van onze experts helpen wij u natuurlijk graag, kijk hier voor de boiler montage opties bij boilermarkt.nl

Met gemak aansluiten

Vergeet niet een het juiste aansluitmateriaal mee te bestellen zo dat u, of uw boilerinstallateur meteen aan de slag kan.
 

AEG door de jaren heen

AEG boiler logo vroeger
 AEG ook wel bekend als Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft is een merk en bedrijf dat al sinds 1883 bestaat en veel verschillende soorten keukenapparatuur, witgoed en natuurlijk ook boilers maakt. Buiten de huishoudelijk tak heeft het bedrijf na de tweede wereldoorlog ook op grotere schaal in Nederland meegewerkt aan zijn infrastructuur.
Denk hierbij aan bovenleidingen voor de Nederlandse Spoorwegen. Medewerking aan het Amsterdamse Metronetwerk, maar ook het ontwikkelen van de trolleybus (een bus die rijdt op elektrische bovenleiding) in Arnhem. Dit netwerk van trolleybussen is tot op het heden nog steeds een van de grootste trolleynetwerken in Europa
Ook leverde het bedrijf de hoogspanningskabel die de elektriciteitscentrales van Den Haag en Rotterdam koppelde. De bovenleidingen kunnen zo'n 150.000 Volt.

Meer dan een eeuw later

AEG bestond in 2012 precies 125 jaar, in 2016 ontwikkelde het voor zichzelf een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Nu, zo’n 130 jaar later is het merk dus ook moeilijk weg te denken uit een modern huishouden, of het nu gaat om witgoed of keukenapparatuur.

Andere sterke merken

Een groot deel van het Duitse moederbedrijf ging in 1967 samen met het bedrijf Telefunken AG, later, in 1985 kocht het welbekende Duitse merk Daimler Benz deze samenwerkingsconstructie over. In 1996 werd het samengevoegd met de rest van Daimler-Benz en ging onder die naam verder (in 1998 werd kreeg het de naam DaimlerChrysler). Verschillende onderdelen van het originele bedrijf werd overgedragen of verkocht aan andere bedrijven, waaronder Deutsche Aerospace.
Het recht om het merk te gebruiken voor huishoudelijke apparatuur werd in 2005 door Electrolux gekocht. Buiten Electrolux zijn er ook nog andere bedrijven die het recht hebben om het merk AEG te gebruiken op hun apparatuur.

AEG in de toekomst

AEG Boiler logo nieuw Boilermarkt.nl
Met deze rijke historie is het dan ook niet vreemd dat het merk al snel een bekende naam werd in Nederland. Denk aan de wasmachine, ovens, koelkasten en alle andere welbekende keukenapparatuur.
Het merk gaat mee met zijn tijd door ook oog te houden voor innovaties, op de website staat ook te lezen dat zij “een merk zijn voor mensen die op zoek zijn naar slimme en spannende nieuwe manieren om de beste resultaten te behalen”

AEG door de eeuwen heen

Wat belangrijke data voor onze boilerfabrikant AEG op een rij
 • 1883 Emil Rathenau richt Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität op in Berlijn
 • 1887 De naam van het bedrijf verandert in Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, AEG is geboren
 • 1891 Het bedrijf is onderdeel van een experiment waarbij elektriciteit over een afstand van 150 km wordt verstuurd, waarbij het 1000 gloeilampen voorziet van elektriciteit. Dit is het begin van de overgang naar een elektriciteitsnetwerk in Duitsland.
 • 1900 AEG vindt de haardroger uit.
 • 1920 - 1923 Het bedrijf is een wereldwijde leverancier voor elektrische kennis en producten.
 • 1962 Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van 3,1 Miljard Deutschmark en 127.000 medewerkers in dienst
 • 1985 AEG wordt overgekocht door Daimler-Benz
 • 1988 Voor het 60 jarig bestaan van het bedrijf wordt de Carl-Ramsauer Prijs opgericht voor wetenschappelijke en technische dissertaties.
Zoals u kunt lezen is AEG niet alleen maar een fabrikant van onze 10 liter close-in boiler, het heeft een lange historie in de ontwikkeling van heel veel verschillende apparatuur, van klein huishoudelijk, tot boilers, tot grote industriële en elektrische oplossingen.
Bent u na het lezen van de historie van deze fabrikant overtuigd van het feit dat u graag een AEG boiler in huis wil hebben? Neem dan contact op met een van onze boilerexperts.