Goedkope boiler

Douchen of wassen, de dagelijkse bezigheden in de keuken, je handen wassen onder de kraan, je hebt voor vele dingen warm water nodig. Een boiler is wat jouw dat warme water voor alle dagelijkse grote en kleine bezigheden verzorgt. In het assortiment van Boilermarkt.nl vind je een veelzijdig aanbod aan boilers.

Wij hebben gegarandeerd de beste boiler voor jou. Als je een voormalig koper van een boiler bent dan weet je wellicht dat boilers al gauw een redelijk vermogen kunnen kosten. Wij nemen je daarom mee langs verschillende soorten boilers, en wat is nu de goedkoopste optie?

Warm water met de juiste boilers

Een boiler zorgt ervoor dat je het water van het sanitair in de woning kunt verwarmen, maar welke artikelen van onze verschillende soorten boilers passen er dan het best bij jou? Hoeveel een waterverwarmer precies kost is afhankelijk van het merk, formaat en volume. Wil je een kleine boiler in compact formaat? Of heb je toch een grotere boiler nodig.

Er zijn daarnaast verschillende soorten boilers waaruit je kunt kiezen. We nemen je graag even mee langs het uitzoeken van een boiler waarmee het water van het sanitair in huis verwarmt kan worden.

Goedkope boilers? Dit zijn de verschillende soorten

Wij hebben een aantal richtprijzen voor diverse soorten boilers. De prijzen die wij geven gelden voor een huishouden van vier personen in totaal. Het benodigde volume van het boilervat is afhankelijk van het warm water verbruik per persoon per huishouden. De een heeft aan een boiler van 80 liter voldoende, terwijl er in een ander huis 150 liter het minimum is.

Er zijn op het internet allerlei methodes te vinden om jou warm water gebruik te berekenen. Dit is handig, dan weet je veel beter welk van onze artikelen je het beste in jouw huis kunt plaatsen!
Deze prijzen geven wel een indicatie van wat de beste boiler voor jou zou kunnen zijn.
  • Aardgasboiler
De traditionele aardgasboiler kost tussen de 1.500 en de 3.000 euro inclusief montage.
  • Elektrische boiler
Elektrische boilers is een goede optie wanneer je naar goedkope boilers op zoek bent. Deze kosten tussen de 1.000 en de 1.600 inclusief montage.
  • Warmtepompboiler
Een warmtepompboiler behoort tot alternatieve producten. Deze kun je in de meeste gevallen krijgen vanaf 3.000 inclusief monteren.
  • Zonneboiler
Ook de zonneboiler is een alternatief, deze kost tussen de 4.000 en de 6.000 euro inclusief plaatsing.

Elektrische boiler

De klassieke elektrische boiler heeft een eenvoudig concept. Plaatsing ervan is een eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een elektriciteitsaansluiting. Deze kan verwarmd water leveren op redelijke snelheid en dit kan zelfs op meerdere tappunten tegelijk, op de wastafel, bij de douche, waar dan ook. Een boiler die op elektriciteit werkt zorgt uiteraard voor een hoger totaal elektriciteitsverbruikt. Dit kan door het plaatsen van zonnepanelen bijvoorbeeld worden opgelost.

Ga direct naar

Aardgasboiler

De aardgasboiler werkt vanzelfsprekend op aardgas. De kosten voor dit soort boilers verschillen in sommige gevallen niet veel van een elektrische boiler,  alhoewel aardgasboilers soms in prijs duurder uit kunnen vallen. De installatie van dit soort boilers is simpelweg iets complexer. Dit zorgt voor iets hogere plaatsingskosten. Hier komt vaak het prijsverschil bij deze voilers vandaan.

Milieuvriendelijke oplossingen

Er zijn ook milieuvriendelijke boilers en deze toepassingen kunnen ook prima verwarmen. Deze boilers zijn weliswaar een redelijke investering, maar deze verbruiken minder dan elektrische boilers. Op termijn valt er dus met deze toestellen redelijk wat te besparen, dit ga je over een langere periode dus vooral terugzien.

Close in boiler

Een close in keukenboiler is zeker een van de meest handige producten wanneer je op zoek bent naar een keukenboiler.

Deze past namelijk perfect in een keukenkastje of dichtbij de vaatwasser en kan makkelijk op plekken gemonteerd worden waar ruimte is die je normaal niet gebruikt. Deze keukenboiler heeft meestal een 10 liter vat, alleen bestaat er ook een keukenboiler met een 5 liter of 15 liter vat. Welke keukenboiler je kiest is afhankelijk van het warm water gebruik van het huishouden.

Dit is bijvoorbeeld een zeer goede combinatie met een heet water kraan als bijvoorbeeld een quooker. Zo heb je niet enkel snel koud water of heet water, maar ook kook kokend water in een mum van tijd.

Wat bepaalt boiler kosten?

De prijs en boilers is van diverse factoren afhankelijk. Het merk, het type en het volume spelen een rol zoals eerder al even kort benoemd. Maar ook taken zoals het vervangen van koppelingen kranen, leidingen en aansluitstukken. Het feit of dit je van tevoren gunstig gezind is kan zorgen voor een behoorlijke positieve of negatieve impact op de totaalprijs.

De beste oplossing

Welke optie uit ons assortiment de beste oplossing voor jou is dat hangt van de jouw situatie, het huis waar je momenteel in woont en de hoeveelheid budget. Initieel is de elektrische boiler de goedkoopste optie. Echter, er zijn ook milieuvriendelijke alternatieven op de traditionele gas- en elektriciteit boilers. Deze zullen in het begin echt een flinke investering zijn, alleen deze zul je over tijd terug verdienen. Dit komt doordat deze milieuvriendelijke alternatieven ook een stuk gebruiksvriendelijker en efficiënter zijn.

Heb je vragen over dit soort zaken? Neem dan gerust contact met ons op. De boilermarkt helpt jou als ultieme boilerspecialist van Nederland maar al te graag met alle vragen die je hebt!