plintboiler

Een plintboiler is de perfecte oplossing als je op zoek bent naar een boiler die weinig ruimte in beslag neemt. Hij is plat zodat je hem onder het keukenkastje achter de plint kunt plaatsen. Hij heeft een watercapaciteit van 5 of 10 liter waardoor hij perfect is om te gebruiken op plekken waar steeds maar een beperkte hoeveelheid warm water nodig is. Zoals bijvoorbeeld de keuken. 

Plintboiler kenmerken

Een plintboiler is een kleine close-in boiler die je dicht bij de kraan plaatst als de ketel een stuk verderop geplaatst is. Hierdoor is warm water snel beschikbaar als je de kraan opendraait. Je hoeft de kraan dus niet te laten stromen totdat er warm water uitkomt. Zo bespaar je water. Als je bijvoorbeeld je handen wilt wassen, de vaat wilt voorspoelen of ergens anders een kleine hoeveelheid warm water voor nodig hebt, is de plintboiler de perfecte oplossing. En heb je aan een capaciteit van 5 liter ook normaal gesproken voldoende. De plintboiler is populair vanwege de geringe afmetingen. Je houdt zo ruimte over in de keukenkastjes om die op een andere manier te benutten. Je geniet met een plintboiler van het gemak van een keukenboiler, zonder de ruimte van een keukenkastje op te geven! 

Daalderop plintboiler

In het assortiment van Boilermarkt.nl vind je de plint boiler van Itho Daalderop. De Daalderop Close-in compact plintboiler van 5 liter wordt geleverd met aansluitset. Zo heb je alles in één keer bij elkaar om de Daalderop plintboiler te monteren en te gaan gebruiken. Deze plintboiler past achter een standaard plint van 15 centimeter, aangezien hij slechts ongeveer 14 centimeter hoog is. 

Aansluitwaarde van een plintboiler

Bij het installeren van een plintboiler in de keuken is het belangrijk naar de aansluitwaarden te kijken. De diverse plint boilers hebben verschillende aansluitwaarden. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de maximale belasting van een elektriciteitsgroep. Mocht je een plintboiler met een hogere aansluitwaarde kiezen, dan is het raadzaam om deze op een eigen groep aan te sluiten. 

Heb je vragen over plintboilers? Wil je meer weten over de Daalderop plint boiler? Neem vooral contact met ons op. Ons team van experts helpt je graag verder.