Waar dient een inlaatcombinatie voor en heb ik deze altijd nodig?

Als je een boiler gaat aansluiten heb je een inlaatcombinatie nodig. Deze dienst als bescherming van de boiler om te zorgen dat de druk hierin niet oploopt. Wanneer water namelijk opwarmt, zet het uit. Als dit in een boiler gebeurt, wat een gesloten systeem is, moet het uitgezette water op een bepaald punt uit het gesloten systeem gehaald worden. Hierdoor gebruik je dus een inlaatcombinatie. Je plaatst deze op de toevoer waterleiding. 
 

Kan een inlaatcombinatie lekken? 

Het uitgezette opgewarmde water loopt via de ontlastklep in de inlaatcombinatie naar de afvoer. Er wordt weleens gedacht dat de inlaatcombinatie lekt, maar dit is normaal bij het opwarmen van het water. Over het algemeen zul je in de kenmerken zien dat de ontlastklep in de inlaatcombinatie is ingesteld op 8 bar. Om te zorgen dat de druk in het systeem hieronder blijft, zal de ontlastklep bij een druk van 7 a 8 bar openen. Net genoeg om te zorgen dat er water ontsnapt en de druk onder de 8 bar blijft. 
 

Wanneer een inlaatcombinatie gebruiken 

Over het algemeen heb je voor elke boiler een inlaatcombinatie nodig. Hier is echter wel een uitzondering op. Je hoeft namelijk niet altijd een inlaatcombinatie te kopen. Als je voor een doorstromer kiest, is een inlaatcombinatie niet nodig. Ook bij lagedruk boilers hoef je je hier geen zorgen om te maken. Als je hier vragen over hebt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 
 

Bestel je inlaatcombinatie direct online

Je vindt een inlaatcombinatie direct in de webwinkel van Boilermarkt.nl. Je kunt deze makkelijk online bestellen. Wij zorgen ervoor dat je de inlaatcombinatie vervolgens snel in huis ontvangt. Heb je vragen over dit product of één van onze andere producten? Neem dan vooral contact met onze experts op. We helpen je graag verder. 

Boilermarkt Inlaatcombinatie 8bar 2 x 15mm knel

De originele Boilermarkt inlaatcombinatie (made by DUCO) voor montage van elektrische wandboilers. De inlaatcombinatie zorgt voor een veilige werking van de boiler tijdens opwarming. Tijdens opwarming van de boiler komt 'expansie' water vrij. Dit wordt door de inlaatcombinatie uit de boiler gevoerd.

Belangrijkste kenmerken:

  • Afsluitkraan ten behoeve van het afsluiten van water naar de elektrische boiler.
  • Keerklepfunctie, verwarmd water loopt niet terug de leiding in.
  • Overdrukbeveiliging, zodra het water verwarmd wordt kan de overdruk veilig ontsnappen
  • Beproevingskraan ter controle of de inlaatcombinatie nog functioneert.

Prijs: €47,50


Bestel ook direct je boileraansluitset: Stiebel Eltron Boileraansluitset voor keukenboiler

Onze boileraansluitset omvat de onderstaande producten. Hiermee heb je alles in huis om je boiler aan te sluiten. 
  • 1x Afvoer T-stuk
  • 1x Flex afvoerslang
  • 1x Inlaatcombinatie (8 bar)
  • 1x Koudwater flex aansluitslang
  • 1x Warmwater flex aansluitslang
  • 1x Sifon voor expansiewater
Prijs: €52,50

Veelgestelde vragen over een inlaatcombinatie

Graag zetten we enkele vragen die we vaak horen over een inlaatcombinatie op een rij met de antwoorden. Zit jouw vraag hier niet tussen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We voorzien je graag van advies. 

Er komt geen water uit mijn ontlastklep? Is alles wel in orde?

Je hoeft je geen zorgen te maken als er geen water uit de ontlastklep komt. Dit gebeurt namelijk pas als er een te grote druk ontstaat. Als de druk normaal is, zul je ook geen water druppels bij de ontlastklep zien. Er is dus niets aan de hand. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat dit op een bepaald moment wel kan gebeuren. En dat je de afvoer dus goed aansluit.

Ik zie druppels aan de onder- en bovenkant van mijn ontlastklep. Is dat normaal?

Zoals gezegd kan het zijn dat er druppels water via de ontlastklep naar de afvoer lopen als de druk te hoog wordt. Echter, als er aan de boven- of onderkant van de ontlastklep druppels verschijnen, kan het zijn dat de verbinding niet goed gemaakt is. Je kunt dit zelf nagaan of hiervoor een monteur raadplegen.

Hoe zorg ik voor minder druppels bij mijn inlaatcombinatie?

De hoeveelheid druppels die je bij de ontlastklep van de inlaatcombinatie ziet, zijn onder meer afhankelijk van de ingestelde temperatuur van je boiler. Als je wilt dat het aantal afneemt, kun je bijvoorbeeld de ingestelde temperatuur lager zetten. Als je hier vragen over hebt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wordt er standaard een inlaatcombinatie bij mijn boiler geleverd?

Je kunt in de webshop van Boilermarkt.nl direct bij je bestelling de inlaatcombinatie meebestellen. Deze vind je namelijk niet standaard in de verpakking. Om het je makkelijk te maken vind je deze optie direct op de pagina bij de boiler, voordat je het product in je winkelwagen stopt.

Overige vragen in de categorie "Productgerelateerd":